top of page
  • De Schulp

Programma Achtste Schulp (11 Jan 2020)

De eerste Schulp van haar tweede jaar, maandelijks huiskamerpodium voor alle kunsten, voor de kleine wereldpremière of beschouwing op bestaand werk, met feedback op en gesprek over.

Ditmaal met theoloog Robert-Jan van der Meer over Bachs Mattheüpassion, https://leidenuniv.academia.edu/RobertJanVanderMeer

En met twee huisgenoten van De Regentes.

Clavecinist en organist Tineke Steenbrink, van Holland Baroque, https://www.hollandbaroque.com/nl/musici/tineke-steenbrink.

Componist Daniel Cross, van het Rosa Ensemble, componist van de opera Akasha, https://rosaensemble.nl/blog/2018/08/rosa-at-gaudeamus/ https://vimeo.com/176745133

Tineke speelt op klavecimbel, muziek die kenmerkend is voor het instrument.

Daniel 'toont' Akasha.

Open Podium –

Robert-Jan gaat in woord, beeld en met muziekvoorbeelden, na een inleiding tot Bach en zijn Mattheüspassion, vooral in op de de dubbelkorigheid in de Mattheüspassion.

De avond begint vanaf half acht tot ongeveer half elf. In De Huiskamer van De Regentes, Korte Nieuwstraat 115. Een maaltijd is er om 19 uur, opgave gaarne vooraf. Vooralsnog helaas draait De Schulp, wat hapje, drankje, reiskosten, publiciteitskosten betreft, op schenkinkjes in natura of pecunia. Gaarne bijdrage derhalve, of in twee helften, naar eigen inzicht.

3 views0 comments
bottom of page